Project analyse en kostenbesparing in de industrie

Kaizen filosofie

De kern van de werkwijze van Alcyon BP is gebaseerd op de Kaizen-filosofie. Kaizen betekent in het Japans letterlijk ‘goede veranderingen’. Deze manier van kijken naar bedrijfsprocessen brengt een organisatie terug naar vier kernpunten: Mens, Machine, Methode en Materiaal. Het is gericht op een proces van continue verbeteringen. Alcyon gebruikt de Kaizen-filosofie als uitgangspunt voor het uitvoeren van haar werkzaamheden.

Om de processing op een juiste en volledige manier in kaart te brengen maakt Alcyon BP gebruik van de Kaizen-filosofie. Deze manier van kijken naar bedrijfsprocessen brengt de organisatie terug naar vier kernpunten:

1 klein lego licht 20150430_205916Een korte verduidelijking vier M’s van organisatie, gevat in trefwoorden:

  • Mens: Gezondheid, probleembewust, verbeteren, gekwalificeerd, efficiĆ«nt en procedureel
  • Machine: Producteisen, procesmogelijkheden, kwaliteitscontrole, accuraat en lay out
  • Methode: Standaarden, resultaten, efficiĆ«ntie, juiste volgorde, wijze van management
  • Materiaal: Informatietoevoer, afval, kwaliteitspeil en procedures

Alcyon BP kan door het toepassen van de vier M’s een totale analyse van uw organisatie maken. Belangrijk hierbij is dat alle belangrijke factoren worden meegewogen. Dit wordt gegarandeerd door het toepassen van de Kaizen-filosofie. Alcyon BP vertaalt de bevindingen in verrassende, maar zeker effectieve oplossingen, die zijn gericht op het verbeteren van uw organisatie met optredende besparingen.